Samen Veilig Ondernemen (SVO)
Samen voor een Schoon, heel en veilig bedrijventerrein Capelle-West
Maandag 7 oktober stond in het teken van de Week van de Veiligheid en deze dag werd
ingeluid met een speciale gebeurtenis: de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst
tussen de Gemeente Capelle aan den IJssel, de politie, de ondernemersvereniging in de
bedrijveninvesteringszone (BIZ) en het Platform Veilig Ondernemen (PVO). Deze samenwerking
markeert de lancering van het project Veilig Ondernemen – Bedrijventerrein Capelle-West, dat zich
richt op het bevorderen van een schoon, heel en veilige werkomgeving voor alle ondernemers op het
bedrijventerrein.
De overeenkomst werd ondertekend door burgemeester Joost Manusama namens de gemeente,
Monique Maurik namens de BIZ, Dennis Smits namens de politie en Sander Overeijnder namens het
Platform Veilig Ondernemen. Deze ondertekening vormt de basis voor een gezamenlijk traject waarin
alle betrokken partijen zich inzetten om veiligheid op het bedrijventerrein te versterken.
Wat is het SVO-traject?
Het Samen Veilig Ondernemen (SVO) traject, begeleid door het Platform Veilig Ondernemen, lijkt
sterk op het bekende Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO), maar zonder de certificeringsvereisten.
Het doel van het SVO is om samen met lokale ondernemers en stakeholders een duurzame
verbetering van de veiligheid op bedrijventerreinen te realiseren. Het SVO-traject begint met een
veiligheidsanalyse, waarin risico’s op het bedrijventerrein in kaart worden gebracht. Vervolgens
wordt een plan van aanpak opgesteld met maatregelen om de veiligheid te verbeteren. In de laatste
fase worden deze maatregelen uitgevoerd.
Waarom is dit belangrijk?
Voor ondernemers is een veilige werkomgeving essentieel om ongestoord hun bedrijfsactiviteiten te
kunnen uitvoeren. Bovendien draagt een veilig bedrijventerrein bij aan de aantrekkelijkheid van de
omgeving voor potentiële klanten en investeerders. Door gezamenlijk op te trekken en de
samenwerking te versterken kan de BIZ een sterk front vormen tegen overlast en criminaliteit.
De rol van het Platform Veilig Ondernemen
Het Platform Veilig Ondernemen (PVO) speelt een sleutelrol in het begeleiden van het SVO-traject. Zij
brengen expertise en ervaring in en faciliteren de samenwerking tussen de verschillende partijen.
Door middel van deze samenwerking worden ondernemers actief betrokken bij de veiligheid van hun
eigen werkomgeving, waardoor er een gedeeld verantwoordelijkheidsgevoel ontstaat. Met de
ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst en de start van het SVO-traject wordt er nu
gewerkt aan een structurele verbetering van de veiligheid op het bedrijventerrein Capelle-West.
Ondernemersbijeenkomst 19 november 2024
Graag nodigen wij u uit voor ons jaarlijkse Ondernemersbijeenkomst op dinsdag 19 november 2024 in Loods13 aan de Kompasstraat 13.
We zijn verheugd dat u als ondernemer met de nieuwe burgemeester, Joost Manusama, kunt kennismaken op deze bijeenkomst.
Op deze middag informeren we u over de stand van zaken met betrekking tot de herinrichting maar ook over de bereikbaarheid van Capelle West tijdens de werkzaamheden op en rond Capelle West.
WSP IJsselgemeenten informeert u over de zoektocht naar ondernemers met een sociaal hart. Én we hebben een mooie aanbieding voor de ondernemer op Capelle West inzake de glasvezelaansluiting.
Kortom, een interessant programma.
Meld u a.u.b. vóór 8 november 2024 aan via info@capelle-west.nl.
Start werkzaamheden Poolvosweg, Nijverheidstraat en IJsseldijk 14 oktober 2024
De gemeente Capelle aan den IJssel heeft Vermeulen Groep opdracht gegeven om renovatie van de drempels en aanpassing aan de in- en uitrit van de Poolvosweg uit te voeren. De werkzaamheden starten maandag 14 oktober 2024.
Wat wordt er gedaan?
*Het aanpassen van de in- en uitrit van de Poolvosweg met de Nijverheidstraat en IJsseldijk, waardoor deze verkeersveiliger worden.
*Het aanbrengen/vervangen van de asfaltdrempels op de IJsseldijk en Nijverheidstraat
Wat betekent dit voor u? In de periode maandag 14 oktober tot maandag 28 oktober 2024 is de in- en uitrit Poolvosweg-IJsseldijk (westelijke in- / uitrit) voor alle verkeer afgesloten. Voor vrachtverkeer (van en naar bedrijventerrein in Capelle West) wordt een omleidingsroute ingesteld.
Aanbod parkeerplaatsen vergroenen
De gemeente gaat het bedrijventerrein Capelle West een injectie geven naar een meer veilige, schone, duurzame en innovatieve plek om te ondernemen. Wat onder andere gaat veranderen is het vergroenen van het terrein met het aanleggen van waterdoorlatende parkeerplaatsen.
De werkzaamheden hebben directe consequenties voor uw pand en terrein. Uw terrein sluit namelijk aan op de grens met de gemeentegrond. De grond is op veel plekken verzakt. De openbare weg wordt tijdens het werk opgehoogd naar het oorspronkelijk niveau. Dit betekent, dat als u zelf niets doet, uw terrein lager komt te liggen. Dit kan consequenties hebben bij regenval waardoor er grote plassen water op uw terrein blijven liggen. Door waterdoorlatende parkeerplaatsen aan te leggen kan u dit voorkomen.
De gemeente heeft een interessant aanbod voor de eigenaren van de panden. U kunt de parkeerplaatsen door de gemeente laten vervangen voor waterdoorlatende parkeerplaatsen voor € 250,00 per parkeerplaats. Vanzelfsprekend wordt uw terrein dan ook direct verhoogd en aangesloten op het niveau van de openbare weg. Zo draagt u bij aan de betere en duurzame uitstraling van Capelle West door eenduidig gebruik van nieuwe materialen. Als u besluit dit zelf te willen doen zal de regulier (geschatte) marktprijs ongeveer €750,00 per parkeerplaats zijn.
Bij interesse kunt u contact opnemen met de projectleider Dirk van den Heuvel, projecten@capelleaandenijssel.nl
Veilig ondernemen in Capelle aan den IJssel
Veilig Ondernemen in Capelle aan den IJssel
Voor begrippen als ondermijning en cybercrime worden ondernemers veelvuldig gewaarschuwd, maar wat houdt het eigenlijk in? Waarom is dit zo’n belangrijk onderwerp en hoe zijn deze met elkaar verweven? Leer wat de gevaren zijn en hoe je je ertegen wapent tijdens de bijeenkomst Veilig Ondernemen in Capelle aan den IJssel. Deze bijeenkomst voor ondernemers wordt begeleid door Dave Maasland.
Slachtoffer van cybercrime
Afgelopen jaren is een toenemend aantal ondernemers slachtoffer geworden van een vorm van cybercriminaliteit. Onze eerste spreker, Xander Koppelmans, heeft dat helaas zelf ondervonden. Hij raakte zijn bedrijf, geld en huis kwijt na een cyberaanval. Hij doet deze avond zijn verhaal.
Dave Maasland
Daasland is CEO van ESET Nederland, één van de grootste IT-security bedrijven van Nederland. Daardoor is hij dé persoon die alles kan vertellen over de digitale wereld, de technologie van cybercrime en de beste manieren om je daartegen te beschermen.
Janco de Pijper
Hoe uit ondermijning zich en hoe dicht bij jouw onderneming kan dit komen? Janco de Pijper laat zien dat de scheiding tussen de onder- en bovenwereld slechts een dun lijntje kan zijn. Met alle gevolgen van dien.
Netwerkborrel en informatiemarkt
Na afloop kun je kosteloos borrelen. Deze borrel wordt verzorgd door ENC.
Na de presentaties kun je in gesprek met experts, waaronder verzekeringsmaatschappijen, de Politie, Meld Misdaad Anoniem, IT-professionals, gemeente Capelle aan den IJssel en PVO Regio Rotterdam. Ben je na de presentatie over ondermijning wel benieuwd hoe verdovende middelen geproduceerd worden? Kom dan langs bij een nagebouwde hennepkwekerij en cocaïnewasserij. Daarnaast is er uiteraard ruimte om te netwerken met andere ondernemers.
Aanvang met buffet
Vanaf 17:00 uur staat er een buffet voor je klaar. Je kunt kosteloos aanschuiven en mee-eten. Om 18:00 start het programma.
Deze bijeenkomst is gratis voor alle ondernemers uit gemeente Capelle aan den IJssel. Aanmelden is wel verplicht, want het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.
De organisatie
De avond wordt georganiseerd door PVO Regio Rotterdam en de gemeente Capelle aan den IJssel.
Alternatieve vervoersopties vanwege diverse wegafsluitingen rondom Rotterdam
In het kader van diverse wegafsluitingen in de komende periode rondom Rotterdam informeren we je als Capelle West Business hoe je om kan gaan met alternatieve vervoersopties om de drukte zoveel mogelijk te omzeilen. Onderaan lees je ook een leuke gratis Slim Reizen Challenge.
Vanwege de vervanging van het viaduct in de A16 over de Hoofdweg in Rotterdam wordt de A16 richting Dordrecht tijdens het Koningsdagweekend van 26-29 april afgesloten tussen het Terbregseplein en afrit Rotterdam Kralingen (26). Tijdens het Hemelvaartweekend van 8 t/m 13 mei is de A16 afgesloten tussen het knooppunt Ridderkerk en het Terbregseplein, dus in de richting van de A20.
In het weekend van Koningsdag worden er ook grootschalige asfaltwerkzaamheden uitgevoerd op de A13 van knooppunt Ypenburg (Den Haag) richting knooppunt Kleinpolderplein (Rotterdam). (Klik hier voor meer informatie)
Daarnaast is de Hoofdweg zelf in Rotterdam de eerste drie weken van mei ter hoogte van het viaduct volledig afgesloten. De diverse afsluitingen, in combinatie met tal van andere wegwerkzaamheden in Zuid Holland, gaan gepaard met (soms) ernstige hinder voor het verkeer. Met name ook vanwege de meivakantie met veel evenementen, dagjesmensen en vakantieverkeer.
Ga goed voorbereid op reis, volg de omleidingsroutes, laat de auto zoveel mogelijk staan, kies voor de alternatieven die door Zuid Holland Bereikbaar worden aangeboden: Zuid-Holland Bereikbaar | Acties voor reizigers (zuidhollandbereikbaar.nl)
Slim Reizen Challenge
En ga je goed op weg? Doe dan mee met de Slim Reizen Challenge. Dit is een uitdaging waaraan je gratis kan deelnemen. Je verdient punten als je flexibeler, duurzamer en actiever reist. Dus ga je met het OV, de deelfietsen, ga je carpoolen of thuiswerken? Dan verdien je punten die je in de app kunt omwisselen voor aantrekkelijke beloningen en of cadeaus.
Bekijk de actie. Deze actie is gratis en iedereen kan deelnemen.
Alleen samen houden we de regio duurzaam bereikbaar.